2008-10-16 16:20:29• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetiben írták alá a protokollumot

A napokban Szatmárnémetiben tartózkodott Bajnai Gordon magyar fejlesztési és gazdasági miniszter,  Silaghi Ovidiu román kereskedelmi és idegenforgalmi miniszterrel egyeztéseket folytattak a két ország gazdasági együttműködését illetően.

Csütörtökön aláírták a két ország közötti együttműködésről szóló jegyzőkönyvet. Az aláírást követően sajtótájékozatóra is sor került, melyen Silaghi Ovidiu miniszter elmondta, az aláírás pillanatát több hónap komoly munkája előzte meg.

A két ország együttműködése több szempontból is rendkívül nagy jeletőséggel bír, ugyanis az utóbbi években Románia és Magyarország között rendkívüli módon megnőtt az áruforgalom. A romániai piacon körülbelül 8 ezer magyaroszági befektető van jelen.

A megállapodás rendkívül összetett kérdéseket foglal magába, ezek közül csak néhányat említettek a miniszterek, úgy mint a gyorsforgalmi utak kiépítését.

Bajnai miniszter kihangsúlyozta, a kohéziós alapokból egy jelentős összeget különítettek el útépítésre, melyet a két ország közötti gyorsforgalmi utak kiépítésére szánnak. Az együttműködés azért is fontos továbbá, mivel jelenleg mind Magyarország, mind Románia számára az Európai Unió a legnagyobb felvásárló, azonban hamarosan ez a piac recenszióban lesz, melynek egyenes következménye, hogy a két ország között még jobban fellendül a gazdasági élet - fejtette ki Bajnai.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: